Xabi Alonso – dirijorul basc

4cfbc8d24c15

Xabi este jucatorul care a reusit sa faca ordine la centrul terenului. Antrenorul a gasit jucatorul care poate sa conduca jocul Realului. Dupa ce Alonso s-a recuperat in urma unei accidentari, a devenit o piesa indiscutabila din centrul terenului. Revenirea sa a facut uitate infrangerile. Real Madrid a fost invins ultima data atunci cand bascul nu se afla in teren. Coincidenta?

Alonso s-a recuperat pe 30 octombrie 2013, iar Ancelotti l-a introdus in teren contra Sevilliei. Madrilenii au castigat cu scorul de 7-3. Asa a primit mijlocasul primele minute de joc dupa o pauza indelungata. Cu timpul Xabi a inceput sa joace din ce in ce mai des. Datorita bascului, Real a trecut pe locul intai in campionat, a ajuns in finala cupei si este cu un picior in sferturile Ligii Campionilor.

Alonso a jucat in acest sezon 1737 de minute. A fost schimbat in timpul meciului doar de 8 ori si a ramas pe banca de 5. Ancelotti intelege ca mijlocasul nu trebuie fortat, insa cand XA14 este perfect sanatos si intre pe teren, ne demonstreaza un joc foarte bun.

Traducere: Wass

Defensacentral.com

Lasă un comentariu