Spania este in pericol sa rateze turneul final

clasament.jpgSpaniolii lui Luis Aragones, un antrenor tot mai contestat în Peninsula Iberica, traiesc periculos în aceste preliminarii. Favoriti dupa tragerea la sorti, Casillas si compania sufera. Ultimele trei meciuri ale grupei sunt tot atâtea finale pentru Spania. Deplasarea din Danemarca, de sâmbata, va fi urmata de doua meciuri pe teren propriu, cu Suedia si Irlanda de Nord.

Orice pas gresit al echipei lui Aragones poate fi speculat de echipele nordice, atuul acestora fiind faptul ca au o partida mai putin decât liderul din acest moment. Scandinavii mai au de jucat cu Liechtenstein si Spania (deplasare) si cu Irlanda de Nord si Letonia (acasa), în timp ce danezii îi primesc pe spanioli, pe letoni si pe islandezi, urmând a se deplasa în Irlanda de Nord. Bomba ar putea fi detonata de nord-irlandezi, pe locul 2 în acest moment, pozitie pe care au ajuns dupa victoriile incredibile cu Spania si Suedia. Totusi, trupa lui David Healy, golgheterul preliminariilor, este în scadere de forma, dovada ultimele doua înfrângeri consecutive, 0-1 în Letonia si 1-2 în Islanda.

12 goluri are David Healy (Irlanda de Nord), cel mai bun marcator al preliminariilor pentru Euro 2008. El este urmat în topul golgheterilor de Eduardo da Silva (Croatia), cu 7 reusite43 de goluri a încasat pâna acum nationala din San Marino, cea mai slaba a preliminariilor. Cea mai drastica înfrângere a fost un 0-13 suferit în fata Germaniei.

S-au jucat: Irlanda de Nord – Islanda 0-3, Letonia – Suedia 0-1, Spania – Liechtenstein 4-0, Islanda – Danemarca 0-2, Suedia – Liechtenstein 3-1, Irlanda de Nord – Spania 3-2, Suedia – Spania 2-0, Danemarca – Irlanda de Nord 0-0, Letonia – Islanda 4-0, Islanda – Suedia 1-2, Irlanda de Nord – Letonia 1-0, Liechtenstein – Danemarca 0-4, Liechtenstein – Irlanda de Nord 1-4, Spania – Danemarca 2-1, Liechtenstein – Letonia 1-0, Irlanda de Nord – Suedia 2-1, Spania – Islanda 1-0, Islanda – Liechtenstein 1-1, Danemarca – Suedia 0-3 (la masa verde), Letonia – Spania 0-2, Suedia – Islanda 5-0, Liechtenstein – Spania 0-2, Letonia – Danemarca 0-2, Irlanda de Nord – Liechtenstein 3-1, Letonia – Irlanda de Nord 1-0, Islanda – Spania 1-1, Suedia – Danemarca 0-0, Islanda – Irlanda de Nord 2-1, Danemarca – Liechtenstein 4-0, Spania – Letonia 2-0

prosport.ro

Lasă un comentariu